www.online-skola.cz
English for everyone - Presto Internet News
přehled kurzů
 

Presto Internet News

Seznam článků
 
26. 5. 2008 - Pre-Intermediate
MEAT EATERS, BEWARE: BEEF IS LESS ECOLOGICAL THAN

Slovníček
Cvičení AJ -> ČJ
Cvičení ČJ -> AJ

 
Poslat komentář
Článek, rozhovor
 
Přečtěte si text a použití slov ve větě. Na každé barevně odlišené slovo v textu můžete kliknout a uvidíte jeho překlad spolu s několika příklady použití.
MEAT EATERS, BEWARE: BEEF IS LESS ECOLOGICAL THAN CHICKEN AND FISH JÍTE MASO? POZOR: HOVÌZÍ JE MÉNÌ EKOLOGICKÉ NEŽ KUØECÍ A RYBY
Eating chicken, fish or vegetables instead of red meat can help reduce climate change. Preparing these foods for dinner does more to decrease pollution than eating locally grown food. The report is printed in Environmental Science & Technology magazine. Konzumace kuøat, ryb nebo zeleniny namísto èervenÊho masa mÚŞe pomoci omezit zmÏny klimatu. Pøíprava tÏchto druhÚ jídel více pøispívå k omezení zneèiťtÏní neŞ konzumace místnÏ produkovaných potravin. Zpråva vyťla v èasopisu Environmental Science & Technology.
Retailers tell customers to purchase goods from local sources to help the environment. Locally produced food requires less fuel for shipping to the store. Production of most foods is responsible for 83 percent of the average American household's release of greenhouse gases. Transportation contributes only 11 percent. Maloobchodníci nabådají zåkazníky, aby kupovali zboŞí z místních zdrojÚ a pomåhali tak Şivotnímu prostøedí. MístnÏ vyråbÏnÊ potraviny vyŞadují mÊnÏ paliva na dopravu do prodejny. Produkce vÏtťiny potravin se podílí 83 procenty na uvolòovåní skleníkových plynÚ prÚmÏrnou americkou domåcností. Doprava se podílí pouze 11 procenty.
Researchers say production of red meat is almost 150 percent worse for the environment than chicken or fish. Substituting one day per week's worth of calories from red meat and dairy products for chicken, fish, eggs, or a vegetable-based diet reduces the discharge of more greenhouse gases than buying all locally sourced food. Výzkumníci tvrdí, Şe produkce èervenÊho masa je pro Şivotní prostøedí tÊmÏø o 150 procent horťí neŞ produkce masa z kuøat nebo ryb. Nahrazením jednodenní hodnoty kalorií týdnÏ v produktech z èervenÊho masa a mlÊka kuøaty, rybami, vejci nebo vegetariånskou stravou se vypouťtÏní skleníkových plynÚ sníŞí výraznÏji neŞ nåkupem potravin z místních zdrojÚ.
Tisk článku


prw2