Online-kola.cz - Presto Internet News


27.2.2004 - Pre-Intermediate

lnek, rozhovor

New viruses exploit MyDoom-infected computers Nové viry využívají poèítaèe napadané virem MyDoom
Two new electronic viruses appeared on Monday that seek to exploit computers already infected with the MyDoom.A and MyDoom.B computer viruses. V pondìlí se objevily nové elektronické viry, které vyhledávají poèítaèe nakažené poèítaèovým virem MyDoom.A a MyDoom.B, aby je mohly zneužít.
The new viruses, called Doomjuice and Deadhat, do not spread through email attachments, but rather they search the Internet for infected computers and then replace the original virus with their own programming. Nové viry, které se jmenují Doomjuice a Deadhat, se nešíøí e-mailovými pøílohami, ale spíš hledají pøes Internet infikované poèítaèe a pak nahradí pùvodní virus svým vlastním programem.
No one is sure how Doomjuice and Deadhat will affect the functioning of the Internet. Nikdo si není jistý tím, jak Doomjuice a Deadhat ovlivní fungování Internetu.
However vulnerable to computer viruses we may seem, the future needn´t be so dark. More and more often, we regularly use the Linux operation system, which (we hope) will make computer viruses a thing of the past. A tak, jakkoliv se zdá, že jsme proti poèítaèovým virùm témìø bezbranní, budoucnost možná není tak temná. Stále èastìji se totiž mùžeme setkat s operaèním systémem Linux, díky kterému se viry možná stanou minulostí.

Slovka

Anglicky esky
affect ovlivnit, pùsobit na, zasáhnout
already
appear objevit se, zdát se
exploit využívat, zneužívat, vykoøisovat; hrdinský èin, pozoruhodný výkon
infect nakazit, infikovat
own vlastnit, mít; vlastní
replace nahradit, vymìnit
search hledat; pátrání
seek snažit se, hledat, vyhledávat, prohledávat
spread šíøit se, rozhazovat, roztáhnout, rozdìlit
vytisknout strnku | zavt okno